Rijbewijs 17 jaar met 2toDrive

Bij onze rijschool in Leeuwarden kun je al vanaf 16,5 jaar met rijlessen onder begeleiding beginnen. Dit project heet 2toDrive en dit is een experiment waarbij je onder begeleiding van een zelf te kiezen coach rijervaring kunt opdoen. Onze rijschool biedt jou ook de mogelijkheden om via 2toDrive eerder met rijlessen te kunnen beginnen.

Wat houdt 2toDrive precies in?

Met 2toDrive mag je vanaf 16,5 met rijlessen beginnen. Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid ( SWOV) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen jongeren betrokken zijn. Met behulp van het project 2toDrive, kan jij al jongere bestuurder onder begeleiding van je coach, eerder rijlessen nemen en meer rijleservaring opdoen. Als je dan 17 bent, mag je rijexamen doen.

Op de website van 2toDrive kun je hier alles over lezen.

Plan van aanpak vanaf 16 jaar

Leren auto rijden met 2toDrive ziet er als volgt uit:

  • Vanaf 16 jaar mag je je theorie examen halen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen onder begeleiding
  • Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen
  • Tot je 18 de mag je onder begeleiding van je coach auto rijden
  • Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig auto rijden met je volwaardig rijbewijs

Ben je 17 jaar geworden, dan mag jij je dus inschrijven voor het praktijkexamen van het CBR. Je moet dan wel het theoriecertificaat in bezit hebben. Ben je geslaagd voor je rijbewijs, dan is dit een volwaardig rijbewijs, maar dit is alleen geldig als je samen met je coach de weg op gaat. Je mag hiermee ook alleen in Nederland rijden. Vanaf 18 jaar word je als volwaardig weggebruiker gezien en gelden alle verkeersregels die je je eigen hebt gemaakt.

Begeleiderspas aanvragen

Wil je bij rijschool Leeuwarden Rob Dost meedoen met 2toDrive? Dan moet je eerst een begeleiderspas aanvragen. Dit mag vanaf 16,5 jaar. Je kunt met je coach die je gaat begeleiden tijdens de rijlessen, bespreken dat hij of zij zich hiervoor aanmeldt. Pas als deze coach zich heeft geregistreerd, kan jij de begeleiderspas aanvragen. Hierna kun je met de rijlessen beginnen.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je graag een gratis proefles aanvragen? Of wil je eerst meer informatie over jouw mogelijkheden om met 2toDrive te beginnen met rijlessen in Leeuwarden of omgeving? Vul dan je gegevens in en nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Meld je nu aan!

Rijbewijs 17 jaar

“Kun je niet wachten om te beginnen? Meld je dan gelijk aan”