Rijles Leeuwarden bij rijschool Rob Dost

Als rijschool in Leeuwarden verzorgen wij diverse rijlessen binnen ons werkgebied in en rondom Leeuwarden en de plaatsen in de omgeving. Als ervaren en betrokken rijinstructeur geven wij autorijlessen vanaf 16,5 jaar. Je mag plaatsnemen in een moderne leswagen, waarmee wij je veilig en goed leren autorijden.

Rijlessen nemen: welk rijlespakket past er bij jou wensen?

Bij onze rijschool in Leeuwarden kun je kiezen uit verschillende rijlespakketten. Afhankelijk van je wensen bepaal je hierin je eigen lestempo. Na een gratis proefles hebben wij een aardig beeld hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt. Indien je daarna besluit om een rijlespakket af te nemen, krijg je van ons je theorie-examen cadeau. Je kunt altijd beginnen met een rijlespakket van 20 rijlessen. Mocht je minder nodig hebben, dan betaal je natuurlijk ook voor minder rijlessen. Mocht blijken dat je meer rijlessen nodig hebt, dan gaan we samen bekijken wat je nog moet leren en hoeveel rijlessen daarvoor nodig zijn.

Ga naar onze pagina rijlespakketten voor meer informatie en aanmelding.

Hoe zijn de rijlessen opgebouwd?

De rijlessen zijn opgebouwd uit 4 fasen met verschillende stappen. De vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart. Elke fase die je hebt doorlopen wordt afgesloten met een toets. Zo kunnen we precies zien wat je al heb geleerd en waar wij nog aan moeten werken.

De 4 fases zien er als volgt uit:

 1. Techniek van het auto rijden
  In de eerste fase maak je kennis met het voertuig. De nadruk ligt op de handelingen die je verricht om de auto goed te kunnen bedienen. Je leert hierbij de verschillende technieken van het gas geven, sturen, schakelen en remmen.
 2. Voertuigbeheersing en kijkgedrag
  In de tweede fase leer je de auto beheersen door het uitvoeren van bijzondere manoeuvres. Denk aan file parkeren, in een parkeervak parkeren, omkeren, Ook leer je hoe je deze manoeuvres op je rijexamen moet uitvoeren. We gaan werken aan je kijktechnieken, kruispunten, rotondes, invoegen en uitvoegen van de snelweg.
 3. Inzicht in verkeersgedrag
  In de derde fase leer je de theorie in de praktijk toe te passen. Denk aan gevaarherkenning, verschillende verkeerssituaties waarin je terecht kunt komen, vooruit kijken, anticiperen op voorkomende situaties en hierin tijdig weten te handelen.
 4. Veilig rijgedrag
  Veilig autorijden is belangrijk voor jezelf, zodat je zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen. Zowel voor jezelf als voor andere verkeersdeelnemers. Beheers je alle onderdelen goed, dan ben je klaar om praktijkexamen te doen. Het gaat er in deze fase om dat je moet kunnen laten zien dat je geheel zelfstandig op een veilige manier kunt auto rijden en dat je alle technieken beheerst.

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Het beste resultaat krijg je door minimaal 2 lesuren van 60 minuten per week te volgen. Je kunt ook twee rijlessen achter elkaar nemen, zodat je sneller bepaalde handelingen eigen wordt en iets langer kunt oefenen. Afhankelijk van je leeftijd, leervermogen, aanwezige kennis en zelfvertrouwen, gaan we samen bekijken welk lestempo het beste bij je past.

Ben je extra angstig voor het rijden, ben je al eens eerder gezakt of heb je last van faalangst? Lees dan onze informatie over faalangst rijles.

Omdat de ene persoon de andere niet is en de een meer moeite heeft met het aanleren van autorijden dan de andere, kunnen wij vaak na je eerste proefles een inschatting maken. Heb je bijvoorbeeld al eerder rijles gehad of heb je hier gewoon veel feeling voor, dan heb je minder rijlessen nodig en ben je vaak met 20 rijlessen of minder al klaar voor je rijexamen.

Losse rijlessen

Bij losse rijlessen bepaal je zelf hoe vaak en wanneer je rijles wilt volgen. Je betaalt na afloop van de rijles. Hoe meer en sneller je rijlessen volgt, hoe eerder je voor je rijexamen in aanmerking komt.

Met een tussentijdse toets kunnen wij samen bekijken of je genoeg rijlessen hebt gehad om dat felbegeerde rijbewijs te kunnen halen. Waar nodig besteden wij hierna alleen de aandacht aan die punten waaraan je nog moet werken.

Spoedcursus rijbewijs

Wil je graag binnen enkele weken je rijbewijs halen, kun je bij onze rijschool in Leeuwarden ook een spoedcursus rijbewijs volgen. Je kunt dan gemiddeld binnen 4 tot 6 weken rijexamen doen, mits je ook geslaagd bent voor je theorie examen.

Gelijk een gratis proefles aanvragen?

Sta je te trappelen om met rijlessen te beginnen? Vul hieronder dan je gegevens in en plannen we zo snel mogelijk je gratis proefles in.

Meld je nu aan!

Proefles aanvragen

Rijles Leeuwarden

“Veilig en vertrouwd leren autorijden doe je bij rijschool Rob Dost”