Tussentijdse toets bij het CBR

Wij raden elke cursist aan om een tussentijdse toets te volgen. Vaak gebeurt dit in de derde fase van je rijlessen. Met een tussentijdse toets volg je dezelfde handelingen en manoeuvres die je ook met je praktijkexamen moet uitvoeren. Een examinator van het CBR gaat samen met jou deze toets afnemen en beoordeelt hoe ver je al bent en of je al voor je rijbewijs kunt afrijden. Naderhand krijg je uitgebreide feedback en tips, zodat wij hiermee aan de slag kunnen gaan . Dan kunnen wij de laatste handelingen nog even extra oefenen.

Speciale verrichtingen tijdens de tussentijdse toets

Heb je tijdens de tussentijdse toets diverse bijzondere verrichtingen en manoeuvres goed weten uit te voeren? Je kunt hiervoor dan vrijstelling krijgen bij het werkelijke praktijkexamen. Misschien wil de examinator dat je file parkeert of je auto keurig netjes achteruit binnen een parkeervak manoeuvreert. Deze handeling hoef je dan niet weer te doen voor je examen. Juist door de bijna echte praktijkexamen, ga je met meer zelfvertrouwen je werkelijke praktijkexamen in en weet je wat je kunt verwachten.

De voordelen tussentijdse toets

  • Bijna 50 % meer kans om in één keer te slagen
  • Minder zenuwachtig voor je praktijkexamen
  • Je maakt minder fouten en krijgt meer zelfvertrouwen
  • Je weet wat je kunt verwachten tijdens het praktijkexamen
  • Goed uitgevoerde bijzondere verrichtingen tellen mee
  • Goede feedback op de handelingen die nog beter kunnen

Fors hoger slagingspercentage volgens het CBR

Volgens het CBR is er een fors hoger slagingspercentage bij cursisten die een tussentijdse toets hebben afgenomen. Mede door deze praktijkervaring kan de rijinstructeur in de laatste rijlessen voor het werkelijke praktijkexamen, de puntjes op de i zetten. De handelingen die de examinator aangeeft, kunnen dan extra geoefend worden, zodat de cursist beter voorbereid het examen ingaat.

Het slagingspercentage van een eerste praktijkexamen zonder tussentijdse toets, ligt rond de 40 procent. Met een tussentijdse toets ligt dit al op meer dan 58 procent. Met een rijopleiding in stappen (RIS) ligt dit percentage zelfs op 62 procent.

Wist je dat je bij rijschool Rob Dost in Leeuwarden ook speciale faalangst rijles kunt volgen?

Tussentijdse toets tips

Wil je dus zo goed mogelijk voorbereid zijn op je werkelijke praktijkexamen, dan zullen wij aangeven wanneer je een tussentijdse toets kunt aanvragen. Meestal is dit als je ongeveer twee derde tot drie kwart van de rijlessen hebt gevolgd. Na afloop van de tussentijdse toets krijg je van de examinator een adviesformulier. Deze gaan wij samen met jou beoordelen en werken wij toe naar het correct uitvoeren van alle kritische punten die op het formulier benoemd worden. Zo heb jij dus ook veel meer kans om in één keer te slagen voor je rijexamen!

Tussentijdse toets

“Met een tussentijdse toets ben je helemaal goed voorbereid”